Echipamentul special creat pentru instalaţiile cu panouri solare GREENTEST FTV-100

panouri solare

Odată cu răspândirea instalaţiilor de energie solară, profesioniştii din domeniu, tehnicienii de întreţinere şi organizaţiile de audit au nevoie de un instrument de testare şi măsurare simplu şi eficient.

Timpul de recuperare al instalaţiei variază în funcţie de eficienţă. Intr-o instalaţie, fiecare coloană a panoului solar este concepută pentru a atinge un anumit nivel de eficienţă, care este indicat în caracteristicile tehnice oferite de producător.

Când această valoare de referinţă este atinsă, înseamnă că instalaţia funcţionează corect. Dacă nu, însemană că există o defecţiune pe panou sau la una din componentele sale.

Avantaj major: FTV-100 poate fi utilizat pentru a efectua aceste măsurători simultan pe 1,2 sau 3 coloane ale panoului în paralel

 

FTV-100 măsoară, stochează şi afişează simultan toţi parametrii fizici şi electrici al unei instalaţii solare; este deosebit de simplu de instalat.

Din motive de siguranţă evidente, trebuie să vă deconectaţi panoul (siguranţe, paratrăsnet, etc). Puteţi verifica apoi specificaţiile  invertorului, cum este indicat pe panoul.
Se instalează  senzorii de mărimi  fizice (temperatura mediului ambiant, temperatură panou) cât mai aproape posibil de panouri şi conectaţi cleştii de curent: cleştii de curent alternativ pentru măsurători pe reţeaua de distribuţie şi cleştii de curet continuu pentru măsurători pe ieşirile solar-panou. Apoi se configurează aparatul şi se introduc parametrii panoului (parametrii furnizaţi de producător). Aceste valori sunt utilizate ulterior ca referinţă pentru a verifica eficienţa panoului.

Toate măsurătorile au loc simultan: tensiune, current, putere, temperatură, etc.

In funcţie de tipul instalaţiei, se solicită unul sau mai mulţi cleşti. Astfel, există două variante de comandă a echipamentului FTV-100 (varianta cu un cleşte, varianta cu 3 cleşti).

Echipamentul se livrează cu un set complet de comunicaţie, foarte folositor pentru trasmiterea măsurătorilor în instalaţiile mari. Modulul de transmitere la distanţă, permiterea transmiterea datelor în timp real până la 100m distanţă.

SPECIFICAŢII TEHNICE FTV-100:

Display LCD mare, 5,7’’, 320×240, cu tratament anti reflexive
Intrări
Funcţii Domeniu Acurateţe
Piranometru Măsurare radiere solară 0…2000W/m2 ±2%
Temperatură ambientală Sondă Pt100 -30…+80°C ±1%±1°C
Temperatură Sondă Pt100 pentru măsurare pe panou -30…+120°C ±1%±1°C
Tensiune cc 1…3 intrări 1000Vcc ±1%
Curent cc 1…3 intrări 1400Acc ±1%
Tensiune ca 1…3 intrări 600Vca ±1%
Curent ca 1…3 intrări 3000Aca ±1%
Funcţii
Putere cc/ca 20.000Wcc / 1200Wca <2%
Funcţii calculate Eficienţa panoului solar
Eficienţă conversiei cc/ca a invertorului
Inregistrator Până la 10 configuraţii
Specificaţii generale
Comunicare RS232 (unitatea la distanţă) + USB (la PC)
Alimentare Acumulatori Li-Ion
220Vca
Protecţie IP 67 (închis), IP 54 (deschis)
Electrosecuritate IEC 61010-1 – 600V Cat IV – 1000V Cat III
Dimensiuni 360 x 304 x 194 mm / 3 kg
Cumpara acest produs

 

Tagged

Imparte cu altii

Related Posts

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*